PRESENTER - när, var ,hur och varför?

Visst är det väl tanken som räknas?

En present är så mycket mer än bara ett föremål. Den kan vara dyr eller billig, självklar eller svår att hitta på. En gåva kan symbolisera vänskap, kärlek, omtanke. Det behöver inte ens vara en sak – allt fler önskar sig upplevelser och att ge av sin tid kan också vara en uppskattad present.

Presenter är en viktig del av hela ekonomin. Vid självklara presenthögtider som jul slår handeln hela tiden nya rekord. Att vara lite extra generös vid livets högtider som födelsedagar, dop eller bröllop är självklart.

Boken Presenter – när, var, hur och varför gör en djupdykning i fenomenet att ge och få gåvor mot bakgrund av en stor och aktuell undersökning gjord av Statistiska Centralbyrån, liksom teorier kring det man kan kalla en informell gåvoekonomi. Vad önskar vi oss i födelsedagspresent? Hur ser en lyckad bröllopspresent ut? Eller en julklapp till de anställda?

Presenter – när, var, hur och varför vänder sig till alla som på något sätt arbetar med eller intresserar sig för allt som har med presenter att göra. Presenter berör oss på olika sätt och med vetenskapens hjälp kan vi faktiskt konstatera att vi blir lyckligare av att ge...

Tomas Jansson, civilingenjör och VD för New Wave Mode AB och Örjan Sjöling, civilekonom och verksam inom New Wave Research & Development, har tillsamman över 25 års praktisk erfarenhet av arbete med presenter. De har tidigare skrivit flera böcker tillsammans.

 

Titel:

Presenter - när, var, hur och varför

Band:

Inbunden

Format:

174 x 245 mm

Illustrerad

Ill. i färg

Omfång:

156 sidor

ISBN:

 

Utkom:

september 2008