VALLIEN HYDMAN VALLIEN

I Vallien Hydman Vallien kommer vi ett av Sveriges mest välkända och folkkära konstnärspar tätt inpå livet. Sedan 60-talet är Åfors i Småland basen för konstnärsparet och därifrån har de fascinerat både oss nordbor och den internationella världen med sin glaskonst. Makarna Ulrica Hydman-Vallien och Bertil Vallien har själva valt ut mycket speciella och kära minnen och samlat dem i denna klippbok. Följ deras resa tillsammans genom livet, sorgen och glädjen, arbetet och vardagen.

Konstnärsparet Vallien beskriver sig själva som mycket olika varandra och betonar att de aldrig arbetar tillsammans. Däremot är de varandras bästa kritiker. Och så uppenbart även, efter mer än fyrtio år tillsammans, varandras bästa vänner.

Ulrica Hydman-Vallien har genom att måla karaktäristiska kvinnoansikten, tulpaner och slingrande ormar på glas lagt grunden till stora försäljningsframgångar.

Bertil Vallien räknas idag som en av världens främsta glasformgivare, bl a känd för den storsäljande servisen Château, de långa sandgjutna båtarna och altarskåpet i Växjö domkyrka.

Titel:

Vallien Hydman Vallien

Författare:

Björn Boode

Band:

Mjukband, danskt band

Format:

173 x 239 mm

Illustrerad

Rikligt ill. i färg och sv/v

Omfång:

64 sidor

ISBN:

978-91-976298-3-6

Utkom:

januari 2008